I. lépés:
Az Asztragáluszos teakeverékhez (nagyobb tasak) adja hozzá az Eleuthero gyökérport (kisebb tasak), és a kétféle gyógynövényport keverje össze.
II. lépés:
Az így összekevert teaporból főzze meg a teát az alábbiak szerint:
Tegyünk 10 gramm teaport (kb. 2-3 csapott evőkanál) egy rozsdamentes-, kerámia- vagy agyagedénybe, öntsünk rá 3/4 liter hideg ivóvizet úgy, hogy a teaport teljesen elfedje és elkeveredjen vele.
A vízzel összekevert teaport 3-5 percig kíméletesen forraljuk (egészen kis lángon forrjon).
A tea kihűlése után ízlés szerint kevés mézzel, citromlével vagy gyömbérrel ízesítjük.
Étkezések előtt egy órával éhgyomorra, lassan kortyolgatva fogyasztjuk. Vízben, gyümölcslében vagy tejben elkeverve is fogyasztható.